Međunarodni konzorcij za certifikaciju stručnjaka za područje sigurnosti informacijskih sustava, poznatiji kao (ISC)², neprofitna je organizacija koja pruža stručnu obuku i vodeće međunarodno priznate stručne certifikate. (ISC)² je 1988. godine od strane skupine sigurnosnih organizacija koje žele stvoriti standardizirani program certificiranja, kako bi potvrdili kompetenciju stručnjaka za sigurnost informacijskih sustava.

Svi (ISC)² certifikati (više informacija na: https://www.isc2.org/Certifications), zahtijevaju od kandidata da prođu temeljite stručne ispite, koji se provode u ovlaštenim centrima za testiranje diljem svijeta. Ispiti zahtijevaju nekoliko sati za polaganje, a većina ispitnih pitanja napisana je u formatu višestrukog izbora.

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu organizira edukaciju u suradnji s (ISC)², najvećim svjetskim neprofitnim udruženjem certificiranih stručnjaka za kibernetičku sigurnost. Kroz Međunarodni akademski program (IAP) Fakultet organizacije i informatike i (ISC)² pružit će studentima akreditirane obrazovne tečajeve koji obuhvaćaju relevantne domene CISSP-a. IAP je razvijen kako bi studentima i nastavnom osoblju omogućio stjecanje najnovijih vještina potrebnih za razumijevanje kibernetičke sigurnosti. Studenti koji upišu specijalistički sveučilišni studij Upravljanje sigurnošću i revizija informacijskih sustava imaju besplatnu pripremnu edukaciju CISSP (eng. Certified Information Systems Security Professional) Training Course. Edukaciju u trajanju 40 sati izvodi certificirani instruktor. Upisi na specijalistički studij su u tijeku (više informacija na linku).

Kako bi adresirao rastući problem velikog nedostatka stručnjaka za informacijsku sigurnost u svijetu (preko 3 milijuna otvorenih radnih mjesta), (ISC)²  je pokrenuo novi, početnički stručni certifikat koji će biti prvi korak u privlačenju i razvoju talentiranih stručnjaka za informacijsku sigurnost, uključujući studente, svježe diplomante i one koji žele promijeniti profesionalnu karijeru.

Na https://www.isc2.org/Certifications/entry-level-certification-pilot/Exam-Outline nalazi se pregled novog ispita s više pojedinosti o sadržaju kojeg će svaka domena pokriti. Za više informacija javite se na usris@foi.hr.

Više saznajte u BROŠURI.