deep konferencija
deep konferencija
deep konferencija
deep konferencija
Od 29. do 30. rujna 2021. godine održana je prva konferencija DEEP – A deeper view into security koja se bavila informacijskom sigurnošću na svim razinama. Stoga su i same aktivnosti konferencije bile organizirane u tri domene: tehnika, operacionalizacija i menadžment.

U sklopu konferencije održan je panel s temom: „Tri milijuna novih radnih mjesta i kako postati dio toga?“ U panelu su sudjelovali izv.prof.dr.sc. Renata Mekovec voditeljica poslijediplomskog specijalističkog studija Upravljanje sigurnošću i revizija informacijskih sustava na Fakultetu organizacije i informatike, mr.sc. Marinko Žagar voditelj diplomskog studija Informacijska sigurnost i digitalna forenzika na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu,  doc.dr.sc. Stjepan Groš voditelj Laboratorija za informacijsku sigurnost i privatnost Fakulteta elektrotehnike i računarstva te stručnjaci, Marko Grbić iz Avole i Alen Delić iz SpotMe.

Očekuje se da će u sljedećih nekoliko godina biti otvoreno više od tri milijuna novih radnih mjesta u tom sektoru. Može li Hrvatska biti konkurentna u znanju i informacijskoj sigurnosti koja je potrebna za rastuću industriju? Panelisti su zajedno s publikom diskutirali o zanimljivim pitanjima: Koliko su studenti zainteresirani za teme sigurnosti?  Općenito će u budućnosti faliti stručnjaka za područje sigurnosti, a možda trenutno čak i ne znamo za koje sve poslove. Jesu li za takva kretanja spremni poslodavci te jesu li spremi fakulteti kako bi producirali dobar kadar?  Znamo li uopće koja su to zanimanja u sigurnosti i je li nam uopće struka definirana? Kako zadržati ljude u Hrvatskoj koji će biti vodeći stručnjaci u ovom području?

Detalje o konferenciji pogledajte na službenoj stranici DEEP konferencije.