USRIS graphics
U utorak 6. travnja 2021. godine započela je nastava za 3. generaciju polaznika poslijediplomskog specijalističkog studija „Upravljanje sigurnošću i revizija informacijskih sustava“.

Navedeni studij predstavlja moderan i sveobuhvatan studijski kurikulum za kibernetičku sigurnost kojeg Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu izvodi u suradnji s (ISC)², najvećim svjetskim neprofitnim udruženjem certificiranih stručnjaka za kibernetičku sigurnost.

„Sektoru kibernetičke sigurnosti nedostaje više od 3,1 milijuna stručnjaka. Smatramo da je studij Upravljanje sigurnošću i revizija informacijskih sustava pravo mjesto na kojem studenti mogu razviti vještine potrebne da postanu profesionalci. Suradnja Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i (ISC)2 predstavlja pravi način kojim se oblikuje smjer i standard obrazovanja o kibernetičkoj sigurnosti, osiguravajući da je to prilagođeno potrebama društva i u skladu s najvišim standardima“ – istaknula je izv.prof.dr.sc. Renata Mekovec, voditeljica studija.

Odbor za poslijediplomski studij Upravljanje sigurnošću i revizija informacijskih sustava u sastavu prof.dr.sc. Miroslav Bača, izv.prof.dr.sc. Renata Mekovec i izv.prof.dr.sc. Markus Schatten zaželio je polaznicima uspjeh u studiranju te stjecanju novih znanja i vještina.

Prednosti studijskog programa „Upravljanje sigurnošću i revizija informacijskih sustava“:

  • Studij izvode renomirani znanstvenici iz Hrvatske i inozemstva koji su prepoznati u području informacijske sigurnosti (SAD-a, Slovenije, Cipra i ostalo).
  • U studij su uključeni stručnjaci iz prakse koji svojim iskustvom i znanjem pridonose shvaćanju i rješavanju konkretnih problema s kojima se polaznici studija svakodnevno susreću na svojem poslu.
  • U studij je uključena priprema za polaganje stručnih certifikata u području informacijske sigurnosti (npr. CISSP-a). Fakultet je potpisao ugovor s (ISC)2 (Acamenic Provider Agreement), najvećom svjetskom udrugom stručnjaka za sigurnost informacijskih sustava s preko 150.000 članova, nositelja najprestižnijih neovisnih stručnih certifikata u ovom području.

Nastava će se održavati dijelom na hrvatskom, dijelom na engleskom jeziku.

Studij traje 3 semestra, a završetkom studija stječe se 90 ECTS bodova i akademski naziv sveučilišni/a specijalist/ica upravljanja sigurnošću i revizijom informacijskih sustava.