Stručnjaci za informacijsku sigurnost jedni su od najtraženijih i najbolje plaćenih stručnjaka u području informatike. Kako bi istinski razumjeli ugroze i ranjivosti informacijskih sustava, ovi stručnjaci moraju razumjeti sve grane informacijskih tehnologija i njihov utjecaj na poslovanje. Njihov je posao savjetovati najvišu upravu i biti dio njenog sustava za upravljanje rizicima poslovanja. U svijetu u kojem informacijski sustavi sve više ovise o vanjskim uslugama, kvalitetni stratezi za upravljanje razvojem i zaštitom informacijskih sustava postali su ključni djelatnici modernih organizacija.

Tradicija i stečeni ugled u svijetu edukacije stručnjaka za kibernetičku sigurnost Fakultetu organizacije i informatike (FOI), sastavnici Sveučilišta u Zagrebu nameće posebno visoke standarde. Ovo dinamično područje informacijskih znanosti ne dozvoljava stagnaciju edukacijskih programa. Prepoznavši zahtjeve industrije za kvalitetnim školovanjem i stručnom certifikacijom u području kibernetičke sigurnosti FOI je ove godine pokrenuo temeljito osuvremenjivanje programa specijalističkog poslijediplomskog studija Upravljanje sigurnošću i revizijom informacijskih sustava.

Program je izrađen u suradnji s Biljanom Cerin, članicom upravnog odbora najveće svjetske organizacije za stručnu certifikaciju u ovom području (ISC)2, a među predavačima su stručnjaci iz industrije i akademskog svijeta. Pored cijenjene diplome FOI-ja, studenti se pripremaju za polaganje brojnih stručnih certifikata pa je tako u program edukacije integriran cjelokupni pripremni tečaj za CISSP (Certified Information Systems Security Professional). CISSP certifikati stručnjaci se redovito ubrajaju u nabolje plaćene stručnjake u IT-u, a potražnja za njima kontinuirano raste. Program svakog predmeta na ovom studiju bit će izrađen u skladu s potrebama tržišta za specifičnim znanjima iz područja informacijske sigurnosti i predstavljat će odličnu osnovu za polaganje brojnih priznatih stručnih certifikata. Ovisno o sklonostima, studenti mogu birati i predmet koji će im olakšati polaganje  i drugih stručnih certifikata iz ovog područja.