usris nastava
U travnju 2021. godine započela je nastava za 3. generaciju polaznika poslijediplomskog specijalističkog studija „Upravljanje sigurnošću i revizija informacijskih sustava“.

U prvom semestru održava se nastava za pet obaveznih predmeta:

  1. Upravljanje informatičkom sigurnošću
  2. Upravljanje rizicima informacijske sigurnosti
  3. Revizija i kontrola informacijskih sustava
  4. Upravljanje kontinuitetom poslovanja
  5. Upravljanje incidentima i računalna forenzika

Studij je koncipiran na način da svaki predmet kombinira teoriju i praksu, pa tako na studiju predaju nastavnici i stručnjaci FOI-ja te partnerskih visokoškolskih institucija, a na svakom predmetu u nastavu su uključeni i prepoznati stručnjaci iz IT industrije. Uključeni stručnjaci iz prakse svojim iskustvom i znanjem pridonose shvaćanju i rješavanju konkretnih problema s kojima se polaznici studija svakodnevno susreću na svojem poslu. Stručnjaci iz prakse koji se uključuju u nastavu navedenih pet obaveznih predmeta su: Krunoslav Arbanas, Biljana Cerin, Earl Crane, Ivan Kalinić, Davor Maček, Damir Paladin, Tomislav Poljak, Darije RamljakMario SpremićTino Šokić i Mario Žgela.

„S obzirom da se radi o specijalističkom stručnom studiju, prenošenje stručnog znanja i iskustva našim polaznicima, kao i rješavanje konkretnih problema iz prakse, ključno je za ovaj studij. Želimo da naši studenti završetkom studija budu spremni za obavljanje najodgovornijih poslova u području sigurnosti informacijskih sustava. Na taj način nastojimo našim studentima omogućiti prijenos i razmjenu znanja i iskustva s predavačima i međusobno, stavljajući u prvi plan kritičko promišljanje, odlučivanje i rješavanje konkretnih problema iz prakse“ - istaknula je izv.prof.dr.sc. Renata Mekovec, voditeljica studija.